Ads 468x60px

Pages

Szomoróci alma rizzsel

900.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg rizs,
1 l tej,
1/4 rúd vanília,
reszelt citromhéj,
45 dkg cukor,
10 dkg mazsola,
1,5 kg alma,
10 dkg citrom,
szegfűszeg,
6 dl tejszín,
10 dkg porcukor,
15 dkg meggybefőtt,
20 dkg baracklekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük fel főni a rizst annyi vízben, hogy az éppen ellepje. Ha vizet beitta, engedjük fel a forró tejjel, és ízesítsük vaníliával, valamint ízlés szerinti mennyiségű reszelt citromhéjjal. Időnként megkeverve, főzzük puhára. Mielőtt elkészül, adjunk hozzá 30 dkg cukrot, majd keverjük el benne a mazsolát, és hagyjuk hűlni. A meghámozott almákat középen kettévágva, távolítsuk el a magházakat. Kevés vízzel, 15 dkg cukorral, 10 dkg citrom levével, és lereszelt héjával, és egy kevés szegfűszeggel főzzük puhára, de ügyeljünk arra, hogy szét ne főjön. Verjünk kemény habot a tejszínből a porcukorral, és a felét keverjük a teljesen lehűtött mazsolás rizshez. Az így elkészített rizs egy részével töltsük meg a levéből kiemelt, és lecsurgatott almákat, a maradék rizsből pedig, a tálon formázzunk egy kis talapzatot. Erre helyezzük rá az almákat, spricceljük fel a maradék tejszínhabbal, díszítsük meggyszemekkel, és locsoljuk meg felhígított baracklekvárral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése