Ads 468x60px

Pages

Trámoszt almás pite

891.
Trágner István receptje
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
25 dkg burgonya,
80 dkg alma,
15 dkg porcukor,
25 dkg margarin, vagy vaj,
10 dkg dió, vagy mandula,
2 dkg élesztő,
1/2 dl tej,
8 tojás,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Tisztítsuk meg a héjában megfőtt burgonyát, és törjük át. Dolgozzuk össze alaposan a margarinnal, a liszttel, a darált dióval, 4 tojássárgájával, a langyos tejben megfuttatott élesztővel, a cukorral, és a sóval. Terítsük margarinnal kikent tepsibe, és hagyjuk fél órát pihenni. Tisztítsuk meg az almát, reszeljük le, és szórjuk a tésztára. Terítsük be a 4 egész tojás, és a megmaradt 4 tojásfehérje keményre vert habjával. Előmelegített sütőben kb. 40 percig süssük. Csak kihűlés után vágjuk fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése