Ads 468x60px

Pages

Úszó sziget

902.
Dr. Gyürk Istvánné receptje
HOZZÁVALÓK:
1 piskótalap,
4 tojás,
1 csomag mazsola,
1 dl rum,
1/2 l tej,
5 dkg dió, vagy mandula,
27 dkg cukor,
1 üveg baracklekvár,
1 kiskanál olaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk két lapba a hosszú, készen vásárolt, vagy magunk által sütött piskótát. Az egyiket kenjük meg gazdagon, egyenletesen baracklekvárral, majd a másik lapot ráborítva ragasszuk össze őket. Vágjuk fel az egészet egyforma kis kockákra. A mazsolát vágjuk apróra, és áztassuk be a rumba.
A tejből, a tojások sárgájából, és 4 dkg cukorból főzzünk sűrű madártejet. Építsünk kúpot a kis tésztakockákból egy mély tálban, soronként öntözzük meg a madártejjel, és szórjuk meg a mazsolával. Ezt célszerű 1 nappal a tálalás előtt elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek. Verjünk másnap a tojások fehérjéből 16 dkg cukorral és egy nagy evőkanál baracklekvárral kemény habot. (Ez biztonsággal úgy érhető el, hogy az egész cukormennyiséget 1 fehérjével, és a lekvárral kezdjük el keverni, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a többi fehérjét.) A kemény habbal fedjük be a kúpot, és azért, hogy formás legyen, fodrozzuk meg egy vizes kanállal. Pörköljük meg a diót, vagy mandulát, és vágjuk apróra. Pirítsunk meg 7 dkg cukrot, keverjük bele a diót, vagy mandulát, és az egészet olajozott alufóliára öntve hűtsük ki. Miután kihűlt, mozsárban törjük durva zsemlemorzsa finomságúra, és ezzel szórjuk meg gazdagon az „úszó szigetet”.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése