Ads 468x60px

Pages

Vasvári krémes tekercs

904.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
6 tojás,
12 dkg porcukor,
12 dkg liszt,
a krémhez:
2 dl tej,
20 dkg porcukor,
10 dkg kakaó,
20 dkg vaj,
10 dkg cukor,
10 dkg mogyoró,
35 dkg meggybefőtt,
10 dkg mazsola,
1/2 dl rum.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a porcukorral. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd állandó kevergetés mellett a kikevert sárgáját adjuk hozzá a habhoz, végül óvatosan keverve adagoljuk hozzá a lisztet. A keverést alulról felfelé végezzük, mégpedig csak addig, amíg az anyagok elosztódnak a masszában. Kivajazott, kilisztezett tepsiben terítsük szét a masszát 1-1,5 cm vastagságban. Közepesen meleg sütőben azonnal kezdjük el a sütést. Miután megsült, borítsuk ki egy deszkára.
A krémhez hevítsük forrásig egy üstben a tejet 10 dkg porcukorral, és a kakaóval folytonos kevergetés mellett. Hűtsük le, majd adjuk hozzá a vajat, 10 dkg porcukrot, és az egészet keverjük ki habosra. Készítsünk karamellt a kristálycukorból, majd apróra vágott mogyoróval pirítsuk szép pirosra. Közben zsírozzunk meg egy tányért, és öntsük bele a mogyorós karamellt, majd kihűlés után vagdaljuk össze.
A kakaókrém harmadrészét tegyük félre, a kétharmadában keverjük el az összevagdalt mogyorós-karamellt, a kimagozott meggyet, és a rumba áztatott mazsolát. Simítsuk el a krémet egyenletese a piskótatésztán, majd tekerjük fel szorosan. A félretett krémmel kenjük meg kívülről a tekercset, és egy villával csíkozzuk meg. Fagyasztás után meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése