Ads 468x60px

Pages

Virágos sütemény

901.
Bukovics Vendelné receptje
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
10 dkg zsír,
10 dkg porcukor,
1 dkg élesztő,
kevés tej,
késhegynyi szódabikarbóna,
1 tojás,
csipetnyi só,
8 evőkanál baracklekvár,
15 dkg darált dió,
6 dkg porcukor a dió édesítéséhez,
1/2 citrom leve,
10 dkg porcukor, a tojáshab ízesítéséhez,
5 dkg csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a lisztet, a zsírt, a porcukrot, a kevés tejben felfuttatott élesztőt, a szódabikarbónát, a tojássárgájával, és egy csipetnyi sóval. Pihentessük 1 órán keresztül. Ezután osszuk 3 részre, és nyújtsuk tepsiformára. Tegyük bele az első tésztalapot a tepsibe, és kenjük meg egyenletesen lekvárral. Helyezzük rá a következő tésztalapot, amelyre a porcukorral elkevert dió kerül. Fedjük be a harmadik tésztalappal, szurkáljuk meg és közepesen meleg sütőben süssük meg. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével, majd vonjuk be vele a megsült tészta tetejét. Tegyük vissza néhány percre a sütőbe, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki. Csepegtessük le olvasztott csokoládéval, majd egy kés élével húzogassuk szét a habon. Várjuk meg, amíg megdermed, és egy éles, forró késsel vágjuk téglalap alakú darabokra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése