Ads 468x60px

Pages

Whips

894.
Szöllősi Anikó receptje
HOZZÁVALÓK:
20 dkg cukor,
1/2 narancs héja,
1/2 citrom héja,
2 narancs leve,
1 citrom leve,
2 dl fehérbor,
6 tojás,
2 dkg zselatin,
1 dl rum.

ELKÉSZÍTÉS:
A cukrot, a narancshéjat, a citromhéjat, a narancsok levét, a citrom levét, a fehérbort, és a tojások sárgáját addig főzzük, és verjük gőz fölött, amíg jó sűrűvé válik. Ezután adjuk hozzá óvatosan a zselatint, majd hidegen keverjük, amíg teljesen ki nem hűl. Rövid időre tegyük hűtőszekrénybe. Ezután keverjük hozzá a tojások keményre vert habját, és a rumot, majd öntsük formákba, ahol hagyjuk kocsányosodni.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése