Ads 468x60px

Pages

Dán rumpuding

910.
Juhászné Karácsonyi Ágnes receptje
HOZZÁVALÓK:
6 kávéskanál zselatin,
4 tojássárgája,
10 dkg porcukor,
3 evőkanál rum,
4 pohár tejszín,
1/2 rúd vanília,
meggy-, vagy cseresznyebefőtt.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük fel sűrű habosra a tojássárgákat a porcukorral, és a rummal. Közben forraljunk fel 3 pohár tejszínt a vaníliával, vegyük le a tűzről, és a vaníliát vegyük ki belőle. Öntsük hozzá a 4-5 evőkanál hideg vízben simára kevert zselatint, és adagoljuk az egészet állandó kevergetés mellett a tojásos krémhez. Hagyjuk hűlni, de időnként keverjük meg. Amikor a krém kezd megdermedni, óvatosan adjuk hozzá a negyedik pohár tejszínből felvert habot. Öntsük a masszát kivizezett formába, és tegyük hűtőszekrénybe. Miután teljesen kihűlt, borítsuk a formát egy tálra, meggy-, vagy cseresznyebefőttel és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése