Ads 468x60px

Pages

Gőzön főtt pogácsa

915.
Molnár Pálné receptje
HOZZÁVALÓK:
3 dl tej,
2 dkg élesztő,
1 tojás,
1 kg liszt,
1 evőkanál cukor,
csipetnyi só,
a szóráshoz:
túró,
reszelt sajt,
dió, vagy mák.

ELKÉSZÍTÉS:
Futtassuk fel az élesztőt a tejjel, majd adjunk hozzá kevés lisztet és vizet, a sót, majd keverjük össze alaposan. Apránként dolgozzunk bele annyi lisztet, hogy lágy tésztát kapjunk. Dagasszuk be jól, kelesszük a duplájára, majd borítsuk gyúródeszkára. Nyomkodjuk szét 3 cm vastagságúra, és szúrjuk ki egy pogácsaszaggatóval. Rakjuk sorba a pogácsákat egy kizsírozott lábasba, kenjük meg olvasztott zsírral, és rakjunk rá még egy sor pogácsát. Öntsünk a tészta alá 2 dl langyos vizet, fedjük le, hogy a gőzben főjön. Addig hagyjuk a tűzön, amíg a víz teljesen el nem párolgott. Miután elkészült, szedjük egy tálra, és szórjuk meg túróval, reszelt sajttal, és ízlés szerint dióval, vagy mákkal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése