Ads 468x60px

Pages

Hamis gesztenyés

923.
Markó Józsefné receptje
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
50 dkg liszt,
20 dkg vaj, vagy margarin,
3 tojás,
1 csomag sütőpor,
kevés bor,
a töltelékhez:
60 dkg áttört burgonya,
30 dkg darált dió,
30 dkg cukor,
1,5 dl rum,
3 tojásfehérje,
a tetejére:
vaníliás porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a tésztához a hozzávalókat, pihentessük egy ideig, majd nyújtsunk belőle 2 lapot. Az egyikkel béleljünk ki egy tepsit, kenjük rá a tölteléket, és borítsuk be a másik lappal. Közepesen meleg sütőben süssük meg. A kisült tésztát vaníliás porcukorral szórjuk meg, és kockákra vágva tálaljuk. A töltelék elkészítéséhez keverjük ki a hozzávalókat, és habbá verve adjuk hozzá a tojásfehérjéket.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése