Ads 468x60px

Pages

Hatalmás

936.
Jákob Csabáné receptje
HOZZÁVALÓK:
6 közepes nagyságú alma,
1 citrom,
30 dkg cukor,
10 dkg vaj,
2 tojás,
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
őrölt fahéj,
vaníliás porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a citrom lereszelt héját és levét a cukorral, a vajjal, és a tojásokkal. Adjuk hozzá a lereszelt almákat, majd dolgozzuk össze alaposan a liszttel, a sütőporral, és kevés fahéjjal. Öntsük a tésztát kizsírozott, kilisztezett tepsibe, és 25 percig előmelegített sütőben süssük. Ha gazdagabban szeretnénk készíteni, tehetünk bele mazsolát, vagy durvára vágott diót. Miután a tészta kihűlt, szórjuk meg vaníliás porcukorral, és szeleteljük fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése