Ads 468x60px

Pages

Jászberényi tekercs

929.
HOZZÁVALÓK:
a piskóta tésztához:
6 tojás,
12 evőkanál cukor,
12 evőkanál liszt,
sütőpor,
4 evőkanál feketekávé,
1 evőkanál kakaó,
a krémhez:
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
20 dkg darált dió,
kevés rum,
a mázhoz:
15 dkg porcukor,
3 evőkanál kakaó,
5 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
6 tojásból, 4 evőkanál erős feketekávéból, 1 evőkanál kakaóval a vizes piskóta receptjénél leírtak szerint süsünk piskótát. Nagy tepsiben, közepes tűznél. Miután kihűlt, tekerjük fel konyharuhában.
A krém elkészítéshez kavarjuk ki alaposan a vajat a porcukorral, és keverjük bele a darált diót és a rumot. Töltsük meg a tekercset a krémmel.
A mázhoz a porcukrot, a kakaót, és a vajat forrázzuk le 3 evőkanál forró vízzel. Keverjük ki jól, és vonjuk be vele a tésztát.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése