Ads 468x60px

Pages

Levélensült

911.
HOZZÁVALÓK:
80 dkg alma,
15 dkg cukor,
1/2 dkg fahéj,
kevés reszelt citromhéj,
10 dkg mandula,
1/2 dl rum,
10 dkg mazsola,
20 db káposztalevél,
15 dkg vaj,
a palacsintatésztához:
4 tojás,
4 dl tej,
csipetnyi só,
2 dkg cukor,
35 dkg liszt,
a tetejére:
6 tojásfehérje,
10 dkg porcukor,
5 dkg vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Reszeljük le a megtisztított almát, és kevés vízzel, a cukorral, és a fahéjjal - kevés citromhéjjal ízesítve - sűrű lekvárt főzünk, majd belekeverjük a megpirított, ledarált mandulát. Áztassuk a mazsolát rumba.
Forrázzuk le a káposztaleveleket, szárítsuk le, majd simítsuk ki laposra őket. A tojásokhoz adjuk hozzá a hideg tejet, a csipetnyi sót, kevés cukrot, és keverjük egy habverővel simára. Állandó kevergetés mellett apránként adjuk hozzá a megszitált lisztet, ügyelve arra, hogy ne legyen csomós. Ezzel a szokásos palacsintatésztánál sűrűbb masszát készítünk, de szükség esetén hígíthatjuk szódavízzel.
A megszáradt káposztaleveleket kenjük meg vajjal, és tepsire helyezve egyenletesen osszuk el rajtuk a sűrű tésztát, az egész felületükön szétkenve. Forró sütőben azonnal süssük meg, majd válasszuk le a tésztát a levelekről.
A rumos mazsolát keverjük bele a mandulás lekvárba, és keverjük el alaposan. Egy gyengén megvajazott jénai tálra helyezzünk rá egy palacsintát, kenjük meg a töltelékkel, majd ezt ismételgetve a palacsintákat egymásra rakjuk. Az így kapott torta alakú, soronként betöltött palacsintarakást cukrozott tojáshabbal felspricceljük, és forró sütőben pirosra sütjük, végül vaníliás cukorral meghintve tálaljuk. Tálalásnál egy késsel úgy vágjuk fel cikkelyekre, mint egy tortát.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése