Ads 468x60px

Pages

Mazsolás gúla

931.
Kákonyiné Koncz Mária receptje
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
30 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
1/2 csomag sütőpor,
1 szelet étcsokoládé,
20 dkg mazsola,
20 dkg csemegeszőlő.
1 doboz habtejszín,
1/2 dl rum,
diónyi vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojások sárgáját 10 dkg porcukorral. A fehérjéket verjük habbá a maradék porcukorral. A sütőport keverjük bele a lisztbe, és könnyedén adjuk hozzá a kikevert anyagokat. Menet közben annyi vizet adjunk hozzá, hogy piskóta keménységű tésztát kapjunk. Az előre megtisztított szőlőszemeket, valamint a mazsola felét hintsük be alaposan liszttel, és könnyedén keverjük a tésztába. Öntsük kivajazott formába, majd 30 percig közepes tűzön süssük. Miután kihűlt, vágjuk kockákra, rakjuk meg a tetejét rumba áztatott mazsolákkal, és mindegyikre külön-külön csurgassunk olvasztott csokoládét. Végül tejszínhabból nyomjunk rá csúcsot, és díszítsük mazsola szemekkel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése