Ads 468x60px

Pages

Sárgarépás rétes

920.
Csoszó Margit receptje
HOZZÁVALÓK:
1 csomag réteslap,
60 dkg sárgarépa,
15 dkg cukor,
1 kiskanál őrölt fahéj,
1 dl olaj,
a tetejére:
porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Reszeljük le a sárgarépát egy nagylyukú reszelőn. A cukorral, és a fahéjjal összekeverve, 1/2 dl olajon pároljuk puhára. Terítsük a réteslapot egy kissé megnedvesített abroszra, és locsoljuk meg olajjal. Amikor a töltelék kihűlt, szórjuk rá a réteslapra úgy, hogy mindenhová jusson belőle, és az abrosz segítségével göngyöljük fel. Kenjük meg a tetejét olajjal, és olajjal kikent tepsibe gurítva, előmelegített sütőben, közepes hőfokon süssük. Sütés után még melegében szórjuk meg porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése