Ads 468x60px

Pages

Szász stollni

930.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
3 tojássárgája,
7 dkg cukor,
fahéj,
reszelt citromhéj,
szerecsendió,
csipetnyi só,
3 dl tejföl, vagy tejszín,
20 dkg vaj,
10 dkg mazsola,
5 dkg mandula.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk tésztát a lisztből, az élesztőből, a tojássárgákból, a cukorból, ízlés szerinti mennyiségű fahéjból, reszelt citromhéjból, szerecsendióból, a sóból, és a tejfölből, vagy tejszínből, amelybe lassanként öntsük bele az olvasztott vajat. Végül keverjük bele a mazsolát, és a hámozott, őrölt mandulát. Miután alaposan kidolgoztuk takarjuk le, és langyos helyen kelesszük. Ha megkelt borítsuk lisztes deszkára, és formáljunk belőle csúcsos végű cipó alakokat. Tegyük kikent, kilisztezett tepsire, és az ujjunkkal nyomjunk bele hosszában egy mélyedést. Takarjuk le és kelesszük meg újra. Ezután kenjük meg vajjal, és 30 percig közepesen meleg sütőben süssük. Miután a sütőből kivettük, kenjük meg újra vajjal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése