Ads 468x60px

Pages

Túrós barátfüle

908.
Bosák Jánosné receptje
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
6 tojás,
40 dkg túró,
3 evőkanál tejföl,
5 dkg vaj,
1 csokor kapor,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk tésztát a lisztből 3 tojással, és egy csipetnyi sóval. Keverjünk össze 20 dkg túrót, 3 tojássárgájával, az apróra vágott kaporral, a tejföllel, és egy kevés sóval. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, és kenjük meg tojásfehérjével. A töltelékből rajunk a tészta egyik felére halmokat, és takarjuk be a tészta másik felével. Csörögevágóval vágjuk körül úgy, ahogy a barátfülét szokás. A töltött tésztákat sós vízben főzzük ki, hideg vízzel öblítsük le, rakjuk egy tálba, és locsoljuk meg forró vajjal. A megmaradt túrót egy kevés sóval törjük össze, és szórjuk a barátfülére. 1 percre tegyük meleg sütőbe, és forrón tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése