Ads 468x60px

Pages

Gesztenyesüni

943.
Birán Mihályné receptje
HOZZÁVALÓK:
25 dkg gesztenyemassza,
5 dkg vaj,
1 kávéskanál rum,
1-2 banán,
1/2 kg meggy,
1 tábla csokoládé,
25 dkg mandula.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a gesztenyemasszát a vajjal, és a rummal. Két vizes szalvéta között nyújtsuk ki vékonyra, és vágjuk kockákra. Minden kockára tegyünk 1-1 karika banánt, és 1-1 szem meggyet. Formázzunk belőlük gombócokat, melyeket végül alakítsunk sün formára. Öntsük le olvasztott csokoládéval a gesztenyesüniket, és tűzdeljük meg őket forrázott mandulából vágott vékony szeletekkel. Ezek lesznek a sün tüskéi. Tegyük 10 percre hűtőszekrénybe.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése