Ads 468x60px

Pages

Hortobágyi tepertős pogácsa

956.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
10 dkg zsír,
2 tojás,
kevés só,
tejföl,
25 dkg tepertő.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk a lisztet a sütőporral, a zsírral, a tojásokkal, és kevés sóval rétestészta keménységűre. Ha szükséges tegyünk bele tejfölt. Nyújtsuk ki, és kenjük rá a darált tepertőt. Hajtogassuk össze, és pihentessük hidegen 1/2 órát. Még kétszer nyújtsuk ki, és hajtogassuk össze, majd újra pihentessük. Az utolsó pihentetést követően nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy késsel rácsozzuk be. Szaggassuk ki kis szaggatóval, kenjük meg tojással, és forró sütőben süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése