Ads 468x60px

Pages

Joghurtos almatorta

950.
Farkas Ildikó receptje
HOZZÁVALÓK:
2 tojás,
1/2 csomag sütőpor,
3 dl cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
4 dl liszt,
2 dl joghurt,
1 dl étolaj,
1 kg alma,
1 citrom,
1 kupica rum.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojásokat a sütőporral, meg a cukorral. Adjuk hozzá a vaníliáscukrot, a lisztet, és a joghurtot. Keverjük össze alaposan, és végül öntsük hozzá az olajat. Töltsük a masszát egy kizsírozott, kilisztezett nagy tortaformába, és rakjuk ki almacikkekkel, melyeket előzőleg a citrom leve és a rum keverékébe forgattunk úgy, hogy a cikkek hegyes fele kerüljön alulra. Tegyük forró sütőbe, és 5 percig erős, majd tűpróbáig mérsékelt tűzön süssük. A formában hűtsük langyosra, vegyük le róla tortakarikát, és a tortalappal együtt csúsztassuk a tálra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése