Ads 468x60px

Pages

Rácsos citromos szelet

966.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg margarin,
3 tojás,
10 dkg cukor,
2 citrom,
40 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
tejföl,
30 dkg porcukor,
lekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a margarint a tojások sárgájával, a cukorral, 1 citrom reszelt héjával és levével, a liszttel, a sütőporral, és annyi tejföllel, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát osszuk kétfelé, az egyik felét nyújtsuk ki, és félig süssük meg. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket. Adjuk hozzá a porcukrot, és a másik citrom levét. A tésztát vékonyan kenjük meg ízlés szerint választott lekvárral, és simítsuk rá a habot. A maradék tésztából készítsünk rá rácsokat. Közepes tűznél süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése