Ads 468x60px

Pages

Részegbarát

959.
HOZZÁVALÓK:
4 dl tej,
17 dkg cukor,
1/4 rúd vanília,
4 tojássárgája,
2 dkg liszt,
1,5 dl tejszín,
6 cl rum,
10 zsemle,
10 dkg porcukor,
4 dl fehérbor,
40 dkg baracklekvár,
5 tojás,
40 dkg édes morzsa,
35 dkg zsír.

ELKÉSZÍTÉS:
Először ajánlott a puncsmártást elkészíteni. Tegyük fel főni a tejet 7 dkg cukorral, és a vaníliával. Közben keverjük ki alaposan a tojássárgákat 10 dkg cukorral, és kevés lisztet hozzáadva keverjük simára. Ezután öntsük hozzá vékony sugárban, lassan, habverővel kevergetés mellett a felforralt tejet, és mérsékelt tűzön, további kevergetés mellett hevítsük forrásig. Ne forraljuk fel, mert különben a tojás összefut benne! Miután kissé lehűlt, adjuk hozzá a felvert tejszínhabhoz vékony sugárban öntve, kevergetés közben. A rumot csak közvetlenül tálalás előtt keverjük el benne.
Vágjuk a zsemléket vékony szeletekre, és öntözzük meg a porcukorral édesített fehérborral. Minden szelet egyik oldalát kenjük meg a lekvárral, és kettesével ragasszuk össze őket. Hempergessük meg a tojásokban, és az édes morzsában, majd süssük ki forró zsírban. Édes morzsát babapiskóta összemorzsolásával nyerhetünk. Miután megsült, forrón tálaljuk, és a puncsmártást külön edényben adjuk mellé.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése