Ads 468x60px

Pages

Titokkifli

945.
Hornyik Endréné receptje
HOZZÁVALÓK:
10 db kifli,
10 dkg vaj,
30 dkg trappista sajt,
4 dl tej,
2 tojás,
3 púpozott evőkanál liszt,
1 kávéskanál só.

ELKÉSZÍTÉS:
1 dl tejbe üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá a sót, a lisztet, és a lereszelt sajt felét. Keverjük simára, miközben forraljuk fel a maradék tejet, amibe lassan öntsük bele a masszát. Állandó kevergetés mellett lassú tűzön főzzük sűrűre. A tűzről levéve, még langyos állapotban keverjük hozzá a vajat. Vágjuk ketté hosszában a kifliket, és az összemorzsolt, puha belsejüket keverjük a krém közé. Egy éjszakára tegyük hűtőszekrénybe. A félbevágott, kivájt kifliket felhasználásig tartsuk műanyag zacskóban. Másnap a kiflik mélyedéseibe kenjük bele a hideg krémet, szórjuk meg reszelt sajttal, és tegyük őket szépen sorban egy tepsibe. Tartsuk a sütőben, és csak akkor gyújtsuk meg a gázt, amikor a vendég megérkezik. 15-20 perc múlva tálalható. Csak addig szabad sütni, amíg a sajt szép rózsaszínűvé válik. Forrón fogyasszuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése