Ads 468x60px

Pages

Tökös táska

939.
Bajkó Sándorné receptje
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
50 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
3 mokkáskanál só,
3 mokkáskanál cukor,
2 dl tej,
2 dl tejföl,
a töltelékhez:
1 kg tök,
1 bögre búzadara,
50 dkg túró,
1 dl olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 tojás,
őrölt bors,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Futtassuk meg az élesztőt a langyos, cukrozott tejben, és adjuk hozzá a lisztet, meg a sót. Apránként dolgozzuk bele a tejfölt addig, amíg rugalmas tésztát kapunk. Formázzunk belőle 8 kis cipót. Letakarva addig kelesszük, míg a cipók duplájára nem növekednek. A töltelékhez gyaluljuk le a tököt, sózzuk meg enyhén, és hagyjuk állni. 1/2 dl olajban pároljuk meg a hagymát, a másik 1/2 dl olajon pedig, pirítsuk meg a darát. Engedjük fel 1 bögre vízzel, és egy kicsit sózzuk meg. A tököt a levéből csavarjuk ki, adjuk hozzá a darát, a pirított hagymát, az áttört túrót, és keverjük össze alaposan. Ha szükséges még sózzuk és borsozzuk meg. A megkelt cipókból sodorjunk egyenként 15x15 centis négyzeteket, a tölteléket osszuk el a tésztára, majd a négy sarkát hajtsuk be úgy, mint egy borítékot. A táskákat kenjük meg tojással, és a sütőben süssük aranybarnára.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése