Ads 468x60px

Pages

Töltött kosárkák

942.
Bencze Miklós receptje
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
50 dkg liszt,
25 dkg vaj, vagy margarin,
10 dkg porcukor,
4 tojássárgája,
4 evőkanál tejföl,
késhegynyi szalalkáli,
késhegynyi szódabikarbóna,
kevés só,
a töltelékhez:
5 tojásfehérje,
25 dkg cukor,
25 dkg darált dió, vagy mák,
2 kupica rum,
1 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A tészta elkészítéséhez gyúrjuk össze a hozzávalókat, és pihentessük 10 percig. Ez alatt egy másik tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, keverjük simára a cukorral, adjuk hozzá a rumot, és a diót, vagy mákot. A tésztából formáljunk kis kosárkákat, töltsük meg a habos krémmel, és tegyük a sütőbe. Lassú tűzön 15 percig süssük. Kísérletező kedvűek szabadon választott, kész formákat is kitölthetnek a tésztával. Amikor a sütemény elkészült, szórjuk meg vaníliáscukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése