Ads 468x60px

Pages

Emília

974.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg vaj,
5 dkg porcukor,
10 dkg liszt,
2 dkg kakaó,
1 tojás,
a töltelékhez:
10 dkg hámozott mandula,
20 dkg cukor,
3 tojásfehérje,
reszelt citromhéj,
ízlés szerint választott lekvár,
a mázhoz:
1 tojásfehérje,
porcukor,
citromlé.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a vajat, a porcukrot, a lisztet, a kakaót, és a tojást. Nyújtsunk belőle egy hosszúkás, 6-7 mm vastagságú négyszögletes lapot, és tegyük egy lapos tepsire. Előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük meg.
A töltelékhez keverjük össze a hámozott, hosszúkásra vagdalt mandulát, a cukrot, a tojásfehérjéket, egy kevés reszelt citromhéjjal. A megsült, és még meleg tésztalap tetejét vonjuk be ízlés szerint választott lekvárral, és egyenletesen kenjük rá a tölteléket. A máz elkészítésénél keverjünk annyi porcukrot a tojásfehérjéhez, hogy tejfölsűrűségű masszát kapjunk. Adjunk hozzá egy kevés citromlevet, és keverjük ki alaposan. Miután a töltelékkel megkent tésztalap kihűlt, egyenletesen kenjük rá a mázat is. Tegyük langyos sütőbe addig, amíg hártya képződik rajta. Végül vágjuk hosszúkás darabokra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése