Ads 468x60px

Pages

Francia gesztenyetorta

977.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg háztartási keksz,
20 dkg vaj,
5 dkg porcukor,
50 dkg gesztenyemassza,
tej, vagy tejszín,
2-3 evőkanál rum,
meggybefőtt.

ELKÉSZÍTÉS:
Daráljuk meg a háztartási kekszet, gyúrjuk össze 10 dkg puha vajjal, és a porcukorral. Béleljünk ki egy vízzel kiöblített tortaformát a kekszmasszával úgy, hogy pereme is legyen. Keverjük habosra a gesztenyemasszát 10 dkg puha vajjal, és annyi tejjel, vagy tejszínnel, hogy lágy krémet kapjunk. Ízesítsük a rummal. Simítsuk a masszát a tésztával bélelt formába, és nyomkodjunk bele sűrűn kimagozott, lecsepegtetett meggybefőttszemeket. Tegyük 1 napra jégszekrénybe.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése