Ads 468x60px

Pages

Mogyorókrémes rolád

987.
HOZZÁVALÓK:
8 tojásból piskóta,
a krémhez:
10 dkg porcukor,
10 dkg mogyoró,
2 tojás,
5 dkg cukor,
10 dkg vaj,
a bevonáshoz:
csokoládémáz.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk 8 tojásból piskótamasszát, és öntsük vajjal kikent tepsibe ujjnyi vastagon. Előmelegített sütőben süssük meg. Amint a sütőből kivettük, borítsuk cukorral erősen meghintett szalvétára, és kenjük meg a következő krémmel. Oldjuk fel tűzön a porcukrot egy lábasban, és pirítsuk meg benne a mogyorót. Ha jól megpirult, tegyük vajjal kikent tányérra. Miután kihűlt, törjük meg és szitáljuk át. Főzzünk sűrű krémet gőz fölött a tojásokból és a cukorból, amibe tegyük bele az átszitált mogyorót. Folyamatos kavargatás közben hűtjük, miközben beletesszük a habosra kavart vajat. Ezt a krémet kenjük rá gyorsan a sütőből kivett tésztára, a szalvétával hengergessük össze, és a roládot tegyük deszkára. Vonjuk be csokimázzal, és hintsük meg a szitán maradt durvább pörkölt mogyoróval. Kihűlés után vizes, forró késsel szeleteljük fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése