Ads 468x60px

Pages

Orosz sütemény

994.
HOZZÁVALÓK:
27 dkg cukor,
2 tojás,
17 dkg vaj,
1/4 csomag sütőpor,
25 dkg liszt,
15 dkg mandula,
1/2 dl tej,
1/2 csomag vaníliáscukor,
4 dkg mazsola,
kevés tört fahéj.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk jól nyújtható tésztát a sütőporral elkevert lisztből 12 dkg cukorral, 12 dkg vajjal, és a tojásokkal. Nyújtsuk ki a tészta 2/3 részét, és szaggassuk ki egy pogácsaszaggatóval. Daráljuk le a mandulát, és adjunk hozzá 15 dkg cukrot, majd kavarjuk össze a tejjel. Ebbe keverjük bele a vaníliáscukrot, a mazsolát, 5 dkg vajat, és a fahéjat. Az így kapott keveréket halmozzuk a korongocskákra. A félretett tésztából sodorjunk ceruza vastagságú szálakat, melyeket kereszt alakban nyomjunk a süteményre. Forró sütőben süssük, és hintsük meg bőven vaníliáscukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése