Ads 468x60px

Pages

Rumos kockák

993.
HOZZÁVALÓK:
6 dkg zsír,
2 tojás,
20 dkg porcukor,
2,5 dl tej,
20 dkg darált dió,
2 evőkanál kakaó,
1 csomag sütőpor,
25 dkg liszt,
rumba áztatott gyümölcsíz,
dió gerezdek,
a mázhoz:
25 dkg porcukor,
citromlé,
rum.

ELKÉSZÍTÉS:
Kavarjuk habosra a zsírt a tojásokkal, és a porcukorral, majd adjuk hozzá a tejet, a darált diót, a kakaót, a sütőport, és a lisztet. Keverjük ki alaposan, és öntsük kizsírozott tepsibe. Előmelegített sütőben süssük. Miután kihűlt, vágjuk ketté. Ragasszuk össze a két részt a rummal kevert gyümölcsízzel, és vágjuk kockákra. Ragasszunk minden egyes kockára a rumos lekvárral fél gerezd diót, majd csurgassunk a tál felett a kockákra puncsmázat. A máz elkészítéséhez főzzünk sűrű szirupot 4 evőkanál vízből a porcukorral, majd adjunk hozzá rumot és citromlevet.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése