Ads 468x60px

Pages

Sárgarépa csemege

997.
Hirschler Zsuzsa receptje
HOZZÁVALÓK:
1 l tej,
1/2 kg sárgarépa,
3 dkg vaj,
7 dkg cukor,
5 dkg mazsola,
5 dkg darált dió,
5 dkg kókuszreszelék.

ELKÉSZÍTÉS:
Reszeljük le a megtisztított sárgarépát, és folytonos kevergetés mellett főzzük puhára a tejben. Amikor a tej egy kicsit besűrűsödött, további folyamatos keverés közben adjuk hozzá a cukrot. Főzzük tovább, amíg a cukor elolvad, ekkor az egészet borítsuk a felforrósított vajba, és pároljuk együtt néhány percig. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a diót, a mazsolát, és a kókuszreszeléket. Hagyjuk kihűlni, de ne tegyük hűtőszekrénybe.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése