Ads 468x60px

Pages

Töltött alma

996.
HOZZÁVALÓK:
3 kg alma,
30 dkg dióbél,
20 dkg cukor,
3 dkg mazsola,
2 dl tej,
5 dkg narancsdzsem,
10 dkg vaj,
10 dkg vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Lehetőség szerint egyforma nagyságú almákat válogassunk ki. Mossuk meg, a magházukat fúrjuk ki, de az almákat ne szúrjuk keresztül. A megdarált diót keverjük el a cukorral, adjuk hozzá a mazsolát, és öntsük le forró tejjel. Szükség szerint, mérsékelt tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be annyira, hogy könnyen kenhető állagúvá váljon. Ezután keverjük bele a nagyon finomra összevagdalt narancsdzsemet. Töltsük ezt a tölteléket az almák magházának a helyére, majd tegyük a megtöltött almákat vajjal kikent tepsibe. Közepesen meleg sütőben süssük. Forrón, vaníliáscukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése