Ads 468x60px

Pages

Túrós lepény sósan

985.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
3 dl tej,
1 dkg só,
50 dkg túró,
2 pohár tejföl,
2 tojás,
10 dkg burgonya,
1 kávéskanál köménymag,
6 dkg füstölt szalonna.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk kelt tésztát a lisztből, az élesztőből, a sóból, és a tejből. Tegyük tepsibe és ha megkelt, tegyük rá a következő tölteléket: keverjük össze a túrót a tejföllel, a tojásokkal, a főtt, áttört burgonyával, és kevés sóval. Simítsuk egyenletesen a tésztára. A tetejét szórjuk meg a köménymaggal, és a füstölt, igen apró kockákra vágott szalonnával. Forró sütőben süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése