Ads 468x60px

Pages

Vendégváró sütemény

970.
Kósa Árpádné receptje
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
25 dkg margarin,
37 dkg porcukor,
6 dl tej,
2 evőkanál kakaó,
2 csomag vaníliáscukor,
9 tojás,
1 csomag vaníliapuding,
1/2 csomag szalalkáli,
1/2 citrom leve.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk 25 dkg lisztből, 5 dkg margarinból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 evőkanál kakaóból, 1 dkg 1 dl langyos tejben felfuttatott szalalkáliból könnyen nyújtható tésztát. Süssük ki két lapban. 7 tojásból készítsünk piskótát.
A krém elkészítéséhez 20 dkg margarint keverjünk össze 20 dkg porcukorral, és a vaníliáscukrokkal. 1/2 l tejből és 1 csomag vaníliás pudingporból főzzünk krémet, melyet kihűlésig kevergessünk. Ezután dolgozzuk össze a vaníliás margarinnal. Az így kapott krémet felezzük meg, és töltsük meg vele a süteményt. Először egy barna tészta, krém, piskóta, krém, ismét barna tészta, melyre kenjük rá a 2 tojásfehérjéből, 12 dkg porcukorból, 1/2 citrom levéből gőz fölött felvert kemény habot. Simítsuk el, majd 1 evőkanál kakaóból, 1 evőkanál cukorral, és 1 evőkanál vízzel főzzünk szirupot. A hab tetején hintsük el, és végül a habot szeleteljük be. Száradást követően nem fog töredezni, így a csokipontok szétmosódnak.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése