Ads 468x60px

Pages

Apácapudding

1028.
HOZZÁVALÓK:
1/4 kg cukor,
16 tojás,
1/4 kg hámozott mandola,
1/4 kg liszt,
a habhoz:
1/2 l tej,
4 tojássárgája,
14 dkg csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
1/4 kg finomra tört cukrot kavarj le 16 tojás sárgájával, keverj bele 1/4 kg hámozott és finomra vágott mandolát, ugyanannyi lisztet, a tojás fehérjének habját. Mindezt keverd el jól, tedd egy formába és így a gőzben hagyd megsülni. Ha föladod, öntsd le csokoládéhabbal. A csokoládéhabhoz 1/2 l forralt tejet 4 tojás sárgájával, 14 dkg reszelt csokoládéval jól összeforralsz folytonos kavarás közt. Ezt aztán melegen adod föl.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése