Ads 468x60px

Pages

Diós zserbó

1023.
Kiss Balázsné receptje
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
40 dkg liszt,
10 dkg vaj,
10 dkg zsír,
2 dkg élesztő,
5 dl tejszín, vagy tej,
csipetnyi só,
3 tojássárgája,
3 dkg porcukor,
a töltelékhez:
15 dkg dió,
15 dkg cukor,
kevés reszelt citromhéj,
kevés vaníliáscukor,
a mázhoz:
20 dkg étcsokoládé,
1/2 dl étolaj,
a kenéshez és locsoláshoz:
baracklekvár,
kis rum.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a tejszínt, vagy tejet a porcukorral, az élesztővel, a sóval, és a tojássárgákkal. A lisztet gyúrjuk össze a jól elkevert vajjal, meg a zsírral. Formázzunk belőle 3 cipót. Az elsőt nyújtsuk lappá, és béleljünk ki vele egy sütőlapot. Kenjük meg baracklekvárral, szórjuk rá az előzőleg összeállított töltelék felét, és locsoljuk meg rummal. Fektessük rá a következő lapot, ezt szintén kenjük meg baracklekvárral, és szórjuk meg a maradék töltelékkel. Locsoljuk meg rummal, és fedjük be a harmadik lappal. Szurkáljuk meg, és közepesen meleg sütőben süssük meg. Még melegen borítsuk deszkára, és miután kihűlt, vonjuk be csokoládémázzal. Ehhez a csokoládét előzőleg keverjük el vízgőz felett az olajjal, de vigyázzunk, nehogy a csokoládé forró legyen.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése