Ads 468x60px

Pages

Habos csokoládémáglya

1026.
Móra László receptje
HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
25 dkg porcukor,
12 dkg étcsokoládé,
1 csomag vaníliáscukor,
a töltelékhez:
tejszín,
5 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Kavarjuk habosra a tojássárgákat a porcukorral, és a vaníliáscukorral, majd keverjük hozzá a megolvasztott étcsokoládét, és a tojások kemény habbá vert fehérjét. Öntsük a masszát papírral bélelt, vajjal kikent tepsibe, és süssük meg. Miután kihűlt, vágjuk hosszú, keskeny szeletekre, és egy nagyobb tálra rakjuk máglyaszerűen koszorúalakban. A süteményszeletek alkotta üreget töltsük meg a vaníliáscukorral összekevert cukrozott tejszínhabbal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése