Ads 468x60px

Pages

Havas krémes

1024.
Keresztesi Zoltán receptje
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
25 dkg zsír,
10 dkg porcukor,
3 tojás,
1 dkg só,
90 dkg liszt,
1 dkg szalalkáli,
1,5 dl tejszín,
a töltelékhez:
60 dkg vaj,
60 dkg porcukor,
1,5 l tej,
20 dkg liszt,
2 vaníliarúd,
a tetejére:
vaníliás porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a zsírt, a porcukrot, a tojásokat, a sót, a lisztet, a szalalkálit, és a tejszínt, majd a tésztát osszuk 3 részre. Pihentessük 1/2 órát, majd nyújtsunk belőle 3 db 1/2 cm vastagságú lapot, melyeket süssünk ki. A lapokkal bánjunk óvatosan, mert törékenyek! A töltelékhez kavarjuk habosra a vajat a porcukorral, és tegyük félre. Főzzük krémmé a tejet, a liszttel és a vaníliarudakkal, és miután kihűlt, keverjük össze a habosra kavart vajjal. Ezzel a töltelékkel töltsük meg a lapokat, majd tegyük hűtőszekrénybe. Másnap vágjuk kockákra, és a tetejüket hintsük meg vaníliás porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése