Ads 468x60px

Pages

Narancsos tiramisu Milánóból

1010.
HOZZÁVALÓK:
2 narancs, vagy 2 dl narancslé,
1-2 evőkanál rum,
3-4 evőkanál narancslikőr,
3 tojás,
3 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
25 dkg mascarpone,
25 dkg babapiskóta,
kakaópor.

ELKÉSZÍTÉS:
Reszeljük le a narancsok héját, facsarjuk ki a levüket, majd a levéhez öntsük hozzá az alkoholt. Kavarjuk ki a tojások sárgáját a cukorral, a vaníliáscukorral, és a narancshéjjal. Adjuk hozzá a mascarponét. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, és keverjük lazán a krémbe. Forgassuk bele a babapiskótákat a narancslébe, majd rakjuk sorba egy tálba. Simítsuk rá a krémet, majd rakjunk rá ismét egy sor babapiskótát. Ezután újra a krém következik. Ezt a műveletet addig folytassuk, míg az alapanyagok el nem fogynak. Végül szitáljunk rá kakaót, és tegyük 4-5 órára hűtőbe.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése