Ads 468x60px

Pages

RORI-rolád

1012.
a Rorárius cukrászda receptje
HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
1 tojássárgája,
28 dkg cukor,
10 dkg liszt,
2 dl tej,
1/2 csomag vaníliás pudingpor,
20 dkg vaj,
1/2 dl rum,
15 dkg pörkölt, darált dió,
30 tejszínhab.

ELKÉSZÍTÉS:
Süssünk vékony piskótát a szokásos módon a 4 tojásból, a lisztből, és 8 dkg cukorból. Főzzünk besamelt a tejből, a pudingporból, és a tojássárgájából, és a maradék cukrot hozzáadva hagyjuk kihűlni. A vajat először önmagában, majd a kihűlt besamellel, valamint a rummal, és a dióval keverjük habosra. Fektessük az egyik piskótalapot félkör alakban zsírpapírral kibélelt, enyhén lisztezett őzgerincformába, simítsuk rá domborúan a tölteléket, és takarjuk le a másik piskótalappal. Hűtsük le jól, majd borítsuk a formából egy tálra a roládot. Vonjuk be tejszínhabbal az oldalát és a tetejét, szórjuk meg dióval, és szeleteljük fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése