Ads 468x60px

Pages

Somlói galuska, a' la Mesi

1000.
HOZZÁVALÓK:
a piskótához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
a krémhez:
6 tojás
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
0,5 l tej
az összeállításhoz:
1/5 csomag mazsola + 1 dl főzőrum
babapiskóta
csokiöntet
tejszínhab.

ELKÉSZÍTÉS:
Megsütjük a piskótát.
Elkészítjük a krémet: A 6 tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a tejet. Ezt felfőzzük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és belekeverjük a felfőzött krémbe. A mazsolát a rummal és egy kevés vízzel felfőzzük.
Összeállítás:
2 jénai edénybe állítjuk össze. A piskótát félbevágjuk, majd a kapott feleket lapjában is félbevágjuk. Egy negyed piskótát leteszünk az edény aljára, meglocsoljuk egy kevés rumos mazsolával, majd a krém negyedét ráöntjük. 5-8 db babapiskótát belenyomunk a krémbe, majd rátesszük a piskóta tetejét. Ezt is meglocsoljuk a rummal, és ráöntjük a krém következő negyedét. A megmaradt fél piskótát ugyanígy tesszük bele a másik edénybe. Egy éjszakát állni hagyjuk, majd tálaláskor csokiöntettel és tejszínhabbal tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése