Ads 468x60px

Pages

Soproni mandulás rétes

1011.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
15 dkg ribizlilekvár,
7 tojás,
12 dkg cukor,
15 dkg őrölt mandula,
12 dkg zsír,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúródeszkán dolgozzuk el alaposan a lisztet, 2 dkg zsírral, csipetnyi sóval, 1 egész tojással, és 2 dl langyos vízzel. Formáljunk a tésztából cipót, és lisztezett deszkán, meleg lábassal letakarva pihentessük 20-25 percig. Terítsük le az asztalt egy abrosszal, hintsük meg liszttel, és az olvasztott zsírral megkent tésztát az asztal közepére téve a lisztezett ujjainkkal óvatosan húzzuk ki minél vékonyabbra. A széleken lévő vastag részt vágjuk le, a rétest pedig hagyjuk szikkadni néhány percig. A kihúzott réteslapot vékonyan kenjük meg a ribizlilekvárral, majd egy külön edényben keverjük ki a 6 tojássárgáját a cukorral. Adjuk hozzá az őrölt mandulát, majd a tojások keményre vert habját. Elkeverés után a tölteléket kenjük fel a réteslapra, locsoljuk meg alaposan olvasztott zsírral, és sodorjuk fel. Lazán helyezzük a sütőlemezre. Süssük ropogósra és forrón tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése