Ads 468x60px

Pages

Sváb torta

1021.
HOZZÁVALÓK:
27 dkg liszt,
8 dkg vaj,
2 dkg élesztő,
2 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
15 dkg darált dió,
25 dkg porcukor,
lekvár,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el az élesztőt csipetnyi porcukorral, majd adjuk hozzá a lisztet, a vajat, a tojássárgákat, és a sót. Dolgozzuk össze alaposan, és nyújtsunk belőle 2 lapot. Terítsük az egyiket egy kis méretű tepsibe, és kenjük meg egy ízlés szerint választott lekvárral. A darált diót keverjük össze 15 dkg porcukorral, és szórjuk a lekvárral megkent lapra. Borítsuk rá a másik tésztalapot, és hagyjuk az egészet 1 órán át kelni. Közepesen meleg sütőben süssük. Verjünk kemény habot a tojásfehérjékből a maradék porcukorral és a vaníliáscukorral, majd kenjük a megsült torta tetejére. Toljuk vissza a sütőbe, de csak annyi időre, hogy a tojásfehérje szép rózsaszínűvé váljon.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése