Ads 468x60px

Pages

Svájci kocka

1025.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
30 dkg liszt,
2 tojás,
a krémhez:
15 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2 dl tejföl,
25 dkg túró,
10 dkg mazsola,
4 tojás,
1/2 citrom lereszelt héja,
1 kávéskanál vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk a lisztet a 2 tojással és kevés vízzel kemény tésztává, és vékonyra nyújtva készítsünk belőle széles metéltet. Főzzük ki tejben, szűrjük le, hűtsük ki, majd keverjük el a közben lekészített krémmel. A krémhez keverjük simára a tojássárgákat, a vajjal, a vaníliáscukorral, a citromhéjjal, a porcukorral, a tejföllel, és a szitán áttört túróval. Végül adjuk hozzá az alaposan megmosott, lecsurgatott mazsolát. A krémmel elkevert tésztára simítsuk rá a fehérjéből porcukorral vert kemény habot. Kockákra vágva tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése