Ads 468x60px

Pages

Ízes bukta

1035.
HOZZÁVALÓK:
3 dl tej,
3 tojássárgája,
6 dkg margarin,
5 dkg cukor,
kevés só,
3 dkg élesztő,
50 dkg liszt,
gyümölcsíz.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk kelt tésztát a tejből, a tojássárgájákból, a margarinból, a cukorból, kevés sóból, az élesztőből, és a lisztből. A megkelt tésztát jól meglisztezett deszkán nyújtsuk 1 cm vastagságúra. Vágjuk a kinyújtott tésztát 8-10 centis négyszögekre, és a közepüket kenjük meg ízlés szerint választott gyümölcsízzel. Göngyöljük össze, majd kizsírozott tepsibe tegyük őket egymás mellé. A tetejüket kenjük meg vajjal, vagy margarinnal, és kelesszük további 30 percig. Közepesen forró sütőben süssük meg. Ha 20-25 dkg főtt, áttört burgonyát adunk ehhez az adaghoz, akkor a bukta másnap is friss marad.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése