Ads 468x60px

Pages

Kemenesi béles

1056.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
15 dkg vaj,
3 tojássárgája,
kevés só,
2 kávéskanál cukor,
kevés tej,
3 dkg élesztő,
a töltelékhez:
15 dkg darált dió,
15 dkg cukor,
3 tojás,
kevés citromhéj,
a mázhoz:
3 tojásfehérje,
20 dkg cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a lisztet, a vajat, a tojássárgákat kevés sóval, a cukorral, és a kevés tejben megkelesztett élesztővel. Gyúrjuk a tésztát simára, és osszuk két részre. Nyújtsuk ki az egyiket, tegyük kizsírozott tepsibe, és kenjük meg a töltelékkel. A töltelékhez keverjük össze a darált diót, 15 dkg cukorral, a tojásokkal, és kevés reszelt citromhéjjal. A tészta másik felét helyezzük rá. Kelesszük 1 órán át langyos helyen. Félig süsük meg, majd a 3 tojásfehérjéből verjünk kemény habot, és keverjük össze 20 dkg cukorral. Vaníliáscukorral ízesítsük, majd ezzel vonjuk be a tésztát. Lassú tűzön süssük tovább.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése