Ads 468x60px

Pages

Mazsolás stollni

1049.
HOZZÁVALÓK:
1 kg liszt,
5 dkg élesztő,
tej,
25 dkg margarin,
10 dkg cukor,
kevés só,
1 citrom lereszelt héja,
5 dkg mazsola,
5 dkg hámozott, vagdalt mandula,
porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk kovászt 25 dkg lisztből, az élesztővel és kevés langyos, cukros tejjel. Miután megkelt, adjuk hozzá a margarint, a cukrot, kevés sót, a citromhéjat, 75 dkg lisztet, és annyi tejet, hogy ne túl kemény tésztát kapjunk. Gyúrjuk simára, és keverjük bele a mazsolát, és a mandulát. Pihentessük a tésztát 30 percig, majd fonjuk hosszúkás kalács formára, és nem túl forró sütőben süssük meg. Sütés után kenjük meg olvasztott vajjal, és hintsük meg porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése