Ads 468x60px

Pages

Mogyorórúd

1032.
Varga György receptje
HOZZÁVALÓK:
15 dkg finomra darált mogyoró,
22 dkg porcukor,
1 dkg liszt,
10 tojásfehérje,
a krémhez:
40 dkg cukor,
3,5 dl tejszín,
25 dkg kakaópor,
50 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a mogyorót, a porcukorral, a tojások habjával, és a szinte csak leheletnyi liszttel. Kenjük el vékonyan a kicsit megkent, kilisztezett sütőlapra. Miután kisült, vágjuk 8x8 centiméteres négyzetekre. A kis lapokat még melegen csavarjuk fel kb. 2 cm átmérőjű csövekre. Így, kihűlés után is megtartja a formáját. A kis csöveket narancshéjas párizsi krémmel töltsük, kifagyás után kétszer mártsuk meg csokoládéban. A második mártást követően a csokoládéfelületet kissé borzoljuk meg egy villával.
A krémhez főzzük sűrűre a cukrot a tejszínnel. Még forrón keverjük hozzá a kakaót. Ezután tegyük bele a vajat is. Kihűlés után keverjük habosra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése