Ads 468x60px

Pages

Pálpusztaival töltött keksz

1039.
Horváth Lajosné receptje
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
12 dkg vaj,
6 dkg reszelt sajt,
1 tojás,
1-2 evőkanál tejföl,
só,
a töltelékhez:
1 pálpusztai sajt,
10 dkg vaj,
1 dl tejszín,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a kekszhez valókat alaposan, majd pihentessük 1/2 óráig. Ezután nyújtsuk ki késhegyvastagságúra, és a tojásfehérjével kenjük meg. Villával jól szurkáljuk össze. Szaggassunk belőle kb. 5 Ft nagyságú érméket. Tegyük vízzel kiöblített tepsibe, és előmelegített sütőben takaréklángon szárítsuk.
Törjük át szitán a pálpusztai sajtot, és keverjük el a vajjal. Adjunk hozzá annyi tejszínt, hogy jól kenhetővé váljon. Sózzuk meg, és ezzel töltsük meg a kekszeket. Kissé nyomjuk össze őket, hogy a töltelék a széleken kibuggyanjon. Ezután a kekszeket élükre állítva forgassuk meg reszelt sajtban.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése