Ads 468x60px

Pages

Puha mézeskalács

1045.
HOZZÁVALÓK:
4 dl méz,
2 tojás,
2 tojássárgája,
6 dkg cukor,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
fahéj,
reszelt citromhéj,
őrölt szegfűszeg,
50-60 dkg liszt,
apróra vágott mandula, vagy dió.

ELKÉSZÍTÉS:
Langyosítsuk meg a mézet, majd kavarjuk a tojásokkal, a tojássárgákkal, a cukorral, és a szódabikarbónával habzásig. Ezután keverjünk hozzá ízlés szerinti mennyiségű fahéjat, reszelt citromhéjat, őrölt szegfűszeget, végül pedig annyi lisztet, hogy piskóta keménységű tésztát kapjunk. Öntsük kizsírozott, kilisztezett tepsibe. A tetejét hintsük meg apróra vágott dióval, vagy mandulával. Egyenletes, de nem nagy tűzön 30 percig süssük. Miután kihűlt szeleteljük fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése