Ads 468x60px

Pages

Resztelt kocka

1060.
Kopcsik Lajos receptje
HOZZÁVALÓK:
25 dkg darált dió,
25 dkg cukor,
5 tojásfehérje,
vaníliáscukor,
kevés reszelt citromhéj,
1 dkg liszt,
3 dkg pudingpor,
1,5 dl tej,
10 dkg porcukor,
15 dkg vaj,
1/2 dl rum,
5 dkg csokoládé,
a piskótához:
6 tojás,
12 dkg cukor,
13 dkg liszt,
3 dkg kakaó.

ELKÉSZÍTÉS:
Forrósítsuk fel a finomra darált diót, a cukorral, a tojásfehérjékkel, kevés vaníliáscukorral, és reszelt citromhéjjal. Ezután keverjük hozzá a lisztet, és papírral bélelt sütőlemezen süssük meg. Főzzük meg a pudingport a tejjel, és 1 dkg vaníliáscukorral. Hidegen keverjük habosra a porcukorral, és a vajjal. A resztelt lapot locsoljuk meg a rummal, mielőtt a kettévágott piskótalap közé töltjük. A piskótalapot a megadott mennyiségű tojásból, cukorból, lisztből, és kakaóból készítjük. Miután elkészült a tetejét kenjük le a krémmel, és spricceljük le az olvasztott csokoládéval.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése